El Arbi en Fallah verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke: 'Straks doet het geen pijn meer'

Young Adult VRT NWS

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan opnieuw een boek van de Vlaamse jeugdauteur Dirk Bracke verfilmen. 'Straks doet het geen pijn meer' was het meest aangrijpende boek dat Adil El Arbi tijdens zijn jeugd las. Eerder maakte het duo al 'Black', een film over jongerenbendes, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dirk Bracke. De opnames voor 'Straks doet het geen pijn meer' zijn in 2022 gepland.

Het boek van Bracke 'Straks doet het geen pijn meer' vertelt het verhaal van een meisje dat na de scheiding van haar ouders door haar vader misbruikt wordt . Het jeugdboek wist in 2001 meteen zowel het publiek als de critici te bekoren. Voor Adil El Arbi is het 'het meest aangrijpende boek' dat hij als tiener las.

Toen hij 15 was, schreef hij Dirk Bracke zelfs een brief, waarin hij hem zijn droom om regisseur te worden toevertrouwde en ook al de hoop uitsprak 'Straks doet het geen pijn meer' ooit te kunnen verfilmen.

Bracke heeft die brief nog altijd. 'Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen 10 jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek 'Black' zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren. 'Straks doet het geen pijn meer' is van de ruim 40 boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement.'

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief