Eerste solotentoonstelling in Hasselt van internationaal gelauwerde striptekenaar Brecht Evens

Strips & graphic novels VRT NWS

Van de internationaal gelauwerde striptekenaar Brecht Evens, zelf afkomstig uit Hasselt, loopt nu de eerste solotentoonstelling met zijn tekeningen in zijn eigen stad. Op twee locaties zelfs: in museum Het Stadsmus en in Villa Verbeelding.

Internationaal bekroond

Striptekenaar Brecht Evens komt uit Hasselt, maar hij is wereldwijd een hele grote naam in de hedendaagse stripwereld. Zijn werk is nu te zien op twee plaatsen in Hasselt: in museum het Stadsmus en in Villa Verbeelding. Het gaat om zijn eerste grote solotentoonstelling in die stad.

Het werk van Brecht Evens is al vele malen internationaal bekroond. Op de spreekwoordelijke Oscars van de strip, het Internationale stripfestival van Angoulême in Frankrijk, kreeg Evens twee jaar geleden de speciale prijs van de Jury. Hij is de eerste Nederlandstalige auteur die met deze prestigieuze prijs werd gelauwerd.

In Hasselt zijn onder meer prenten te zien uit zijn laatste boek 'Het Amusement', waarvoor hij bekroond werd in Angoulême. Brecht Evens: 'Het is eigenlijk een boek over een feest met mensen die rondlopen in een stad die een soort avonturenspeelterrein is, een soort eindeloos Neverland voor volwassenen.'

Lees verder op vrtnws en bekijk er de reportage in Het journaal.

In het Klara-programma 'Berg en dal' sprak Pat Donnez een uur lang met Brecht Evens.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief