De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Eerste aflevering van het nieuwe boekenprogramma 'Brommer op zee' met Josse De Pauw en Sofie Lakmaker

Boekenprogramma Canvas

In het nieuwe boekenprogramma 'Brommer op zee' praten Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks met schrijvers en dichters over hun werk. In de eerste aflevering op zondag 18 april zijn dat onder meer Josse De Pauw en Sofie Lakmaker.

Josse De Pauw is niet alleen acteur en regisseur, maar ook de auteur van het monumentale boek 'Werk' uit 2000. Meer dan 20 jaar later komt hij met een tweede boek: 'In open veld'. Aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag blikt hij terug op het begin, maar is zijn leven nu eigenlijk al begonnen?

Ook te gast is Sofie Lakmaker, de auteur van 'De geschiedenis van mijn seksualiteit', een coming-of-age-roman vol bravoure over gender, relaties en seks, maar ook over eenzaamheid en verlies. In de maand april is het deze roman van Lakmaker die centraal staat in de online boekenclub van Brommer op zee waarin kijkers samen met de auteur een boek lezen en leesopdrachten behandelen. Joos en De Jong gaan daarbij in gesprek met auteur én lezers.

In het ‘schrijfhok’ ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord.

'Brommer op zee' is vanaf 18 april elke zondag om 22.00 uur te zien op Canvas en VRT NU.
'Brommer op zee' is een VPRO-productie voor NPO 2 en Canvas.

Ruth? Wilfried?

Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn in volle voorbereiding van het nieuwe boekenprogramma. Ze vinden elkaar in de coulissen van 'Brommer op zee'. Check onderstaande video!

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief