Hannibal Books

Een nieuw boek en expo: Anne-Mie Van Kerckhoven blikt terug op 40 jaar kunst

Kunstboek Pompidou

Bij de tentoonstelling rond Anne-Mie Van Kerckhoven in Zeno X Gallery in Antwerpen verschijnt een catalogus. 'ANNE-MIE VAN KERCKHOVEN • Zeno X Gallery • A Long-Standing Collaboration' biedt een overzicht van de werken die de afgelopen veertig jaren werden tentoongesteld in Zeno X.

In Pompidou op Klara vertelde Anne-Mie Van Kerckhoven over wat haar tot beelden brengt: de verwarring, woede en frustratie om als individu verloren te lopen in de geconditioneerde omgangsvormen, de fascinatie voor de nuchtere computertaal en artificiële intelligentie, de manipulatie van vrouwenbeelden uit de ‘blotevrouwenpers’, de emoties en allerlei intrigerende dwarsverbanden.

De titel van de tentoonstelling 'Placenta Saturnine Bercail', verwijst naar een reeks nieuwe werken die geïnspireerd werden door een mysterieus logaritme dat Van Kerkchoven aantrof in spamberichten op haar computer. De expo is nog te bezoeken tot en met zaterdag 26 februari.

De catalogus biedt een overzicht van de samenwerking tussen Anne-Mie Van Kerckhoven en Zeno X Gallery in Antwerpen. Centraal in de publicatie staan de dertien solotentoonstellingen die Van Kerckhoven presenteerde in de galerie vanaf de jaren tachtig tot nu. Aan de hand van installatiebeelden worden enkele belangrijke museale tentoonstellingen en bijzondere projecten uitgelicht waarvoor de kunstenares in binnen- en buitenland werd uitgenodigd. Het boek is uit bij Hannibal Books.

Herbeluister het volledige gesprek met Anne-Mie Van Kerckhoven via Klara Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief