Edward van de Vendel wint 'poëziester'

Poëzie Karrewiet

In mei stemden maar liefst 11.000 leerlingen uit het basisonderwijs voor de Poëziesterren. Een publieksprijs waarbij leerlingen uit de kleuter- en lagere school per graad hun favoriete gedicht kiezen.

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar hebben beslist dat de Nederlandse dichter Edward Van de Vendel zo'n poëziester krijgt voor het gedicht "Wat je moet doen als je je zorgen maakt over je beste vriend of vriendin". Ook de leerlingen van de Vrije Basisschool 't Plein in Holsbeek hebben daar mee over beslist.

Leerling Mathieu vertelt in de reportage dat hij het een heel herkenbaar gedicht vindt:' als ik bijvoorbeeld met iemand ruzie heb dan moet ik ook wel even met rust gelaten worden en dan komt het wel goed.'

De schrijver Edward Van de Vendel reageert alvast heel blij met zijn poëziester: 'Jeej! ik heb de poëziester gewonnen! dat klinkt ook zo mooi! maar jullie hebben dat gedaan! jullie hebben erop gestemd! ontzettend bedankt!'

Herbekijk de Ketnet-reportage hieronder. En lees meer over de wedstrijd op cultuurkuur.be

'Wat je moet doen als je je zorgen maakt over je beste vriend of vriendin' is een gedicht uit de bundel 'Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt', een van de favoriete boeken van het voorbije jaar van Annelies Moons. Herbeluister Culture Club over het winnend gedicht hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief