Drie 'mindblowing' boekentips van Otto-Jan Ham

Non-fictie Radio 1

Wekelijks deelt een centrale gast zijn of haar cultuurtips in het programma Culture Club op Radio 1. Vorige week was Otto-Jan Ham, Canvas-crack presentator, aan zet. Dit zijn zijn drie mindblowing boekentips:

1. ‘Nederland onder het systeemplafond’ van Marcel Van Roosmalen

Eén van de boeken die Otto-Jan cadeau doet aan vrienden of familie is ‘Nederland onder het systeemplafond’. Hij houdt van het cynisme. Het boek is een bundel van verhalen die het systeemplafond in beeld brengt. De schrijver Marcel Van Roosmalen doet dit samen met de fotograaf Jan Dirk van der Burg.

2. ‘De meeste mensen deugen: een nieuwe geschiedenis van de mens’ van Rutger Bergman

Het tweede boek dat Otto-Jan Ham aanraadt, is ‘De meeste mensen deugen: een nieuwe geschiedenis van de mens’. Het boek werd vertaald in 30 talen en is dus wereldwijd bekend. De auteur Rutger Bergman weerlegt het idee dat mensen van nature slecht zijn door zowel inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie.

3. ‘How to change your mind’ van Michael Pollan

Naar aanleiding van het Canvasprogramma ‘Brain Man’ dat hij vorig jaar samen met Bart Van Peer maakte, las Otto-Jan Ham het boek ‘How to change your mind’. Hij had meer uitleg nodig over de magic mushrooms die hij voor het programma ging proberen. Otto-Jan zegt van zichzelf dat hij niet zo goed is in wetenschappen, maar heeft wel een grote interesse. Hij was blij verrast door het boek, omdat het een heldere uitleg geeft waardoor iedereen het kan begrijpen.

Lees ook over zijn andere cultuurtips op Radio 1.

  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief