Dolly Parton en Hilde Van Mieghem schrijven een eerste roman: naar deze 10 boeken is het uitkijken in 2022

Boekentips VRT NWS

Opmerkelijke debuten en veelbelovende titels kunnen je alleen maar helpen, als 'meer lezen' een van de goede voornemens voor 2022 is. VRT NWS selecteert een handvol spraakmakende boeken die dit jaar verschijnen. Ze zijn allemaal waardevol en staan dus niet in volgorde van belangrijkheid. Wie niet kan wachten om te lezen, vindt via deze link meer VRT NWS-boekentips van 2021.

1. Naar het paradijs van Hanya Yanagihara

De Amerikaanse Hanya Yanagihara bijt de spits af. U kent haar misschien van 'Een klein leven', de bestseller die op talrijke favorietenlijstjes staat. De roman heeft dichter Maud Vanhauwaert naar eigen zeggen 'verpletterd'.

Na zeven jaar stilte is Yanagihara eindelijk terug met 'Naar het paradijs', een lijvige roman die drie eeuwen in een fictief Amerika beslaat. Voor meer details over de plot hoeft u niet lang te wachten, want op 11 januari verschijnt de roman in het Nederlands. We geven u meteen nóg een datum mee om te omcirkelen: op 9 maart komt Yanagihara normaal gezien naar het cultuurhuis Flagey in Brussel, om over haar boeken te praten.

2. De draaischijf' van Tom Lanoye

De officieuze schrijver des vaderlands Tom Lanoye is terug van nooit weggeweest. 'De draaischijf' is een monoloog van een theaterdirecteur in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De man kampt met een innerlijke tweestrijd: collaboreren of niet? Na Jeroen Olyslaegers waagt dus ook Lanoye zich aan die donkere episode uit het Antwerpse verleden.

Tom Lanoye heeft nog meer te bieden in 2022. Hij schrijft ook een nieuwe versie van het bekende toneelstuk 'Faust'. Dat script 'OustFaust' kan je tijdens het voorjaar ook meteen bekijken, want hij gaat op tournee!

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief