Dit zijn de namen in een nieuwe uitzending van Brommer op zee

Canvas

In een nieuwe aflevering van 'Brommer op zee' ontvangen Ruth Joos en Wilfried de Jong de volgende schrijvers: Matthijs van Boxsel, Lammert Voos en Sien Volders. De nieuwe boekenclubhost wordt Tommy Wieringa.

Lammert Voos (1962) voltooide onlangs 'Gannef', het laatste deel van de trilogie over zijn Groningse familiegeschiedenis vol armoede, alcoholisme en geweld. De eerdere delen van het drieluik zijn 'Malterfoske' (2018) en 'Canisius' (2020).

En Matthijs van Boxsel (1957) vertelt over zijn boek 'Topografie van de domheid'. Sommige steden, provincies en landen worden als ‘dom’ bestempeld, waarom uitgerekend die steden, provincies en landen? In zijn boek vol anekdotes, illustraties en landkaarten laat Van Boxsel zien dat geen mens intelligent genoeg is om zijn eigen domheid te begrijpen. Matthijs was eerder al te gast in 'Interne Keuken' op Radio 1. Een gesprek dat je hier kan herbeluisteren.

De Boekenclub introduceert het nieuwe boek van de maand. Te gast is Tommy Wieringa. Het boek dat lezers namelijk komende maand samen met de auteur (her)lezen is 'Joe Speedboot'.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Sien Volders.

Het verfilmde gedicht is deze keer van Tjitske Jansen, uit haar nieuwe bundel 'Iedereen moet ergens zijn'.

Afspraak zondag 30 mei om 22 uur op Canvas. Herbekijk de vorige afleveringen van Brommer op zee op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief