Dit najaar nieuwe boekenbeurs in Kortrijk: 'Feest van het Boek'

VRT NWS

Net nadat bekend was geraakt dat er geen overnemer is gevonden voor de Boekenbeurs, kondigt de stad Kortrijk een nieuw initiatief aan: in de herfst komt er in Xpo Kortrijk een 'Feest van het Boek'. Het gaat om kersvers initiatief van een vijftiental uitgevers, zegt waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe van Kortrijk in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

Vorige vrijdag nog wees de rechtbank de enige overnemer voor de Boekenbeurs af, en werd organisator Boek.be voor de keuze gesteld om in een afgeslankte versie verder te gaan of het faillissement aan te vragen.

Waarom Kortrijk?

Maar nu kondigt waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe van Kortrijk een totaal nieuw maar erg gelijkaardig initiatief aan. In 'De wereld vandaag' op Radio 1 vertelt ze dat een vijftiental Vlaamse en Nederlandse uitgevers de handen in elkaar hebben geslagen. Ze zullen vanaf dit najaar een 'Feest van het boek' op poten zetten in Xpo Kortrijk. Precieze data zijn er nog niet, maar de nieuwe boekenbeurs zou net als de oude plaatsvinden om en rond de herfstvakantie.

De eerste editie zal wat kleinschaliger beginnen dan wat we gewoon zijn van de Boekenbeurs in Antwerpen. Maar het opzet zou gelijkaardig zijn: veel standjes van uitgeverijen, veel beleving en evenementen, en een massa boeken die ter plaatse gekocht kunnen worden.

Lees verder op vrtnws.be en beluister er het gesprek met waarnemend burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

Lees ook: Antwerps stadsbestuur haalt uit naar Kortrijkse boekenbeurs: 'Ze gooien een traditie overboord'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief