Stephan Vanfleteren

Dimitri Verhulst over corona in Frankrijk, postangst en z'n debuut als filmregisseur: 'Ik ben een bofkont'

Fictie VRT NWS

Auteur Dimitri Verhulst heeft een nieuwe novelle uit, 'In weerwil van de woorden', over een man met angst voor brieven. Vanuit z'n schuiloord in Frankrijk getuigt Verhulst in 'De wereld vandaag' op Radio 1 over de strenge, Franse coronaregels, postangst en een nieuwe wending in z'n carrière: 'Ik vind het zo’n leuk idee dat ik op mijn vijftigste ga debuteren als filmregisseur!'

Zowat een jaar geleden trok schrijver Dimitri Verhulst zich tijdelijk terug uit de openbaarheid, na een opvallend openhartig interview in het weekblad Humo. Het gesprek over z'n drank- en drugsverleden en de reacties op het artikel raakten hem harder dan gedacht. De geplande interviews bij 'De afspraak' en 'De wereld vandaag', over het toen verschenen boek 'Onze verslaggever in de leegte', werden geschrapt.

Vandaag verschijnt de novelle 'In weerwil van de woorden' en staat Verhulst er weer, maar ook dit keer zijn studio-interviews onmogelijk, al is er nu een heel andere reden. Dimitri Verhulst woont namelijk in Frankrijk en de grens even oversteken ligt gevoelig in deze coronatijden.

Lees verder op vrtnws.be en herbeluister het interview met Dimitri Verhulst op Radio 1.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief