De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Dilara Bilgiç: 'Ik vind het krachtig hoe Billie Eilish laat zien wat de opmerkingen met haar doen'

Berg en Dal

Op 4 september was jonge opiniemaker en auteur Dilara Bilgiç te gast bij Pat Donnez in Berg en Dal. Dilara bracht een tekst mee van zangeres Billie Eilish, een rolmodel voor body positivity voor wie ze veel bewondering heeft. Toen Eilish bekend werd, koos ze ervoor om enkel wijde kleding te dragen, vertelt Dilara, zodat mensen die oordeelden over haar lichaam het niet konden zien.

Toch getuigde Eilish recent dat ze zich in die periode uithongerde, merkt Pat op. 'Die onzekerheid begrijp ik wel,' zegt Dilara, 'als je kijkt naar de hoeveelheid meningen waar zij mee werd geconfronteerd.' In ‘Not My Responsibility’ heeft Eilish het over al die oordelen. 'Het is niet haar verantwoordelijkheid wat anderen vinden van haar, van haar meningen, van haar bestaan, van alles', legt Dilara uit. 'Ik vind het heel krachtig dat ze laat zien wat het met haar doet en niet in de tegenaanval gaat of dehumaniseert.'

Herbeluister de volledige aflevering van Berg en Dal via de VRT MAX-app.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief