De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Dichter Stijn De Paepe uit Zele begraven na ingetogen plechtigheid

VRT NWS

Vandaag is dichter Stijn De Paepe uit Zele begraven. Hij overleed aan kanker en is vooral bekend voor zijn korte gedichten over de actualiteit. Bij de uitvaartplechtigheid was er veel ruimte voor gedichten, klassieke muziek en persoonlijke afscheidsredes door familie, vrienden en collega's. Ook burgemeester Hans Knop (CD&V) had iets voorbereid.

Op 1 maart is Stijn De Paepe begraven, de dichter uit Zele die vorige week overleed aan darmkanker. De Paepe werd 42 jaar oud. De Paepe publiceerde onder meer gedichten in de krant De Morgen. De uitvaartplechtigheid van De Paepe vond plaats in Sint-Niklaas om 11.00 deze voormiddag. Familie, vrienden en collega's kregen de kans om een laatste boodschap te brengen aan de bekende dichter.

Lees verder op vrtnws.be en bekijk er enkele beelden van de uitvaartplechtigheid.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief