Judith Demets

Dichter Paul Demets kiest de muziek in De Liefhebber op Klara

Poëzie Klara

Het gaat goed met dichter en poëzierecensent Paul Demets. In het voorjaar van 2021 werd hij gelauwerd door jonge lezers met een Poëziester voor zijn gedicht 'Prikkels'. Roeselare beloonde hem onlangs met een zilveren Rodenbachpen en zijn nieuwste bundel 'De landsheer van de Lethe', gedichten die verwijzen naar werken van de Oostendse kunstenaar Leon Spilliaert, is klaar om de wereld te veroveren. Welke muziek nauw aan zijn hart ligt vertelde hij op zaterdag 13 november aan Katelijne Boon.

Wie is Paul Demets?

Paul Demets is een gevierd dichter, poëzierecensent, lector aan de School of Arts Gent (KASK) en onderwijsdidacticus aan de Universiteit Gent.

Hij wordt op 30 december 1966 geboren in Deinze en groeit op in Olsene, waar hij nog altijd woont op een steenworp van zijn ouderlijk huis en vlakbij Raveel-dorp Machelen-aan-de-Leie.

In 1999 debuteerde hij met de dichtbundel 'De papegaaienziekte'. Maar zijn échte eerste bundel was ‘Het web van omtrek', een poëtische ode aan de kunstschilder Roger Raveel. Die bracht Paul pas onlangs uit, na meer dan een kwarteeuw, ter gelegenheid van het Raveel-jaar 2021. Demets schreef ‘Het web van omtrek' als jonge twintiger tussen 1988 en 1993. De ongepubliceerde bundel werd bekroond met een eervolle vermelding in de Prijs voor Letterkunde van de provincie Oost-Vlaanderen, maar het was wachten tot 2021 op de uitgave.

Lees verder op Klara.be waar je het progamma De Liefhebber met Paul Demets kan herbeluisteren.

Herbekijk Paul Demets in de Boekathon

Dichter Paul Demets was begin deze maand ook één van de gasten in het programma de Boekathon. Hij vertelde er over zijn nieuwe bundel 'De landsheer van de Lethe'. Herbekijk het interview hier.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief