Elke dag een gedicht in de 'Gedichtenlezer' bij Espresso - met o.m. Laura de Coninck, Mustafa Kör en Erika Vlieghe

Poëzie Espresso

Vandaag is het Gedichtendag en deze dag zet de Poëzieweek in. Klara serveert daarom tijdens de Poëzieweek elke ochtend in hun programma Espresso een gedicht aan het ontbijt. De reeks heet 'Gedichtenlezer'. En kersvers Dichter des Vaderlands Mustafa Kör (vanaf 23 maart 2022) beet vanochtend de spits af.

Herbeluister het gedicht 'Rien ne va plus' van Menno Wigman dat Mustafa Kör voorlas hieronder:

Gedichtenlezer met Ruth Lasters

Ruth Lasters is zelf auteur en schrijft poëzie, columns en romans. Poëzie zorgt voor meer glans in haar leven en ze kiest voor een gedicht zonder titel van Miriam Van hee. 'Het gedicht fungeert als een barometer voor mijn eigen creativiteit' vertelt Ruth Lasters in Espresso. Ze kent het gedicht uit het hoofd. Het begint als volgt: 'Stel je voor dat er ergens een buitenland ligt...'.

Herbeluister 'De gedichtenlezer' van 28 januari op Klara Select.

Gedichtenlezer met Erika Vlieghe

Op 31 januari leest infectiologe Erika Vlieghe ‘Blauwe schoenen’, een gedicht van Jo Gisekin voor in Espresso. Gisekin is trouwens de kleindochter van Stijn Streuvels. Erika Vlieghe gaat zelf graag op zoek naar poëzie in haar leven. Maar soms vindt de poëzie haar.

Herbeluister het fragment op Klara Select.

Gedichtenlezer met Jan Swerts

Componist Jan Swerts kiest Aan Rika, een gedicht uit de 19e eeuw van de Nederlandse predikant Piet Paaltjens. Beluister de 'Gedichtenlezer' van dinsdag 1 februari met Jan Swerts op Klara Select.

Gedichtenlezer met Laura de Coninck

Laura de Coninck, dochter van dichter Herman de Coninck, is op 2 februari de Gedichtenlezer. Ze kiest voor 'Krop' van Leonard Nolens. Het is een gedicht dat haar als kind al heel erg aangreep omdat de emoties erin zo sterk zijn, net als de passie en de troost.

Beluister het voorgelezen gedicht op Klara Select.

Gedichtenlezer met Lieselot De Wilde

Zangeres Lieselot De Wilde kiest een wel heel kort gedicht van de Braziliaanse schrijfster en journaliste Clarice Lispector.

Beluister het gedicht op Klara Select.

Gedichtenlezer met Raf Njotea

Op 4 februari kiest Raf Njotea een gedicht. Hij is de scenarist van onder meer de populaire reeks 'Dertigers' op Eén en VRT NU en Radio 1- podcastmaker van 'Ouder' . Hij leest een gedicht van Menno Wigman dat je kan herbeluisteren op Klara Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief