Eddy Merckx en Charles Michel stammen af van een vondeling - Diane De Keyzer dook in de geschiedenis van vondelingen

Boekenmarathon VRT MAX

Diane De Keyzer kan dit jaar terugblikken op 25 jaar auteurschap. We kennen haar als meesterverteller. Voor haar boeken duikt ze vaak in de levens en geschiedenis van 'vergeten' groepen mensen in de samenleving. Zo ging 'Madame est servie' over de dienstmeiden.

Kinderen te vinden leggen

Nu is er het boek 'De vondelingen' waarin ze de vondelingengeschiedenis vertelt. Ze keert hiervoor heel ver terug in de tijd. In de wereldliteratuur wemelt het van de vondelingen: denk aan Romulus en Remus, Mozes in zijn mandje en Mowgli.

Ongewenste zwangerschappen zijn van alle tijden en in het boek brengt Diane het verhaal van de 'kleine vrouw'. Van de mannen is er geen sprake want de vaders verdwijnen uit het beeld.

Vondelingen die overleven zijn survivors of the fittest. Dit vertelt Diane De Keyzer aan Tom De Cock tijdens De Boekenmarathon. Bekende nazaten van een vondeling zijn de huidige Europese president Charles Michel en Eddy Merckx. Merckx lachte er soms mee en zei 'misschien heb ik de sterke overlevers- en strijdersgenen van mijn voormoeder geërfd.'

Bekijk Diane De Keyzer in De Boekenmarathon op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief