Deze auteurs kan je ontmoeten in het Penhuis in Kortrijk

Literair evenement LangZullenWeLezen

Het Penhuis in Kortrijk organiseert, in nauwe samenwerking met de lokale bibliotheek, een reeks boeiende literaire ontmoetingen. Telkens op zondagvoormiddag interviewt een wisselende gastheer of -vrouw een auteur of dichter. Ook het publiek wordt nauw betrokken en kan vragen stellen. De reeks gaat van start op zondag 3 oktober.

Interesse? Hieronder vind je alvast een boekenlijstje met uitsluitend werk van de auteurs die je in het komende seizoen in Het Penhuis kan ontmoeten:

1. Klont - Maxim Februari

De grootste vraag van de huidige tijd is hoe de mens greep houdt op zijn leefwereld. Leren we het leven beter kennen door de vooruitgang? Of beginnen we juist alle controle te verliezen?

2. Vallend Hout - Miek Zwamborn

Een ingetogen verhaal over een verstilde plek. Zwamborn verweeft nauwkeurige beschrijvingen van de veranderingen die deze plek ondergaat. Door haar sobere stijl weet zij de taal , parallel aan de toestand van de tuin in een winterslaap te dwingen.

3. Wieren - Miek Zwamborn

In een vermakelijke, deels door haarzelf geïllustreerde cultuurgeschiedenis over de sensueelste waterplatenfamilie wijst Zwamborn de lezer op alle onvermoede aspecten van deze zwierige zeebewoners.

4. De duimsprong - Miek Zwamborn

De auteur voert de lezer mee langs aardverschuivingen en bergtoppen en minder bekende hoogtepunten van de 19de-eeuwse wetenschap. De prachtige geschiedenissen die daarbij horen roepen een warmbloedig en rijk geïllustreerd beeld van deze wereld op.

5. In het jaar van de rode os - Marije Langelaar

Deze als drieluik gecomponeerde roman leest als een tegendraads ‘meerderjarig worden’. Tijd noch ruimte liggen in deze verbeeldingrijke tekst vast. Men kan alles worden, en alles is met elkaar verweven.

6. Vonkt - Marije Langelaar

Het verlangen tot samensmelting met alles om haar heen is het centrale thema in deze weergaloze bundel. Alles vonkt. Haar taal is spannend en precies, in elke regel staat er iets te gebeuren.

7. Dochter - Lenny Peeters

Een ogenschijnlijk onschuldige psychologische roman, opgedeeld in taferelen, is gedrenkt in het diepste zwart. Dit ongenadig verhaal voert de lezer de peilloze diepte in

8. De lammeren - Mustafa Kör

Wensdromen, waarzeggers, Djinns en Derwisjen, migratie, vervreemding en de universele queeste naar liefde. Een sprookjesachtige, lyrisch geschreven roman over de onbekende wereld van Anatolië en haar liefdessagen. Geschreven in een rijke, evocatieve taal.

9. Onze Lieve Vrouwe van de schemering - Willem Jan Otten

Het is zijn persoonlijkse werk tot nu toe. Hij geeft een zelfportret door te schrijven over vrijwel alles wat hem het afgelopen decennium heeft beziggehouden. Otten denkt schrijvenderwijs na over hoe verbeelding werkt en laat de lezer delen in de geheimen van de smid.

10. Genadeklap - Willem Jan Otten

Briljante bundel van een dichter op het toppunt van zijn kunnen. Hij laat zijn lezer met hem meedenken, aansluiten bij zijn redeneertrant en kijken met zijn ogen.Zijn gedichten zijn (onder)zoekend maar kunnen niet zonder hun heldere regels en compacte vorm. Raadselachtig en verstaanbaar tegelijk. Vol eigenzinnige beelden.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief