Denkers tippen boeken in de nieuwe Canvasreeks #coronatalks. Met David Van Reybrouck, Paul Verhaeghe, Chris Van Camp, Rogier De Langhe...

Boekentips Canvas

We zitten bijna allemaal thuis. En we zitten allemaal met vragen. In de #coronatalks gaat Canvas samen met denkers en experts op zoek naar antwoorden. Telkens wordt ook een boek getipt.

Welke wereld krijgen we na corona? Wat leren we uit deze crisis? En wordt het ooit weer business as usual? Schrijver David Van Reybrouck, psychiater Damiaan Denys, psycholoog Paul Verhaeghe, filosoof Johan Braeckman, schrijfster Chris Van Camp en econoom-filosoof Rogier De Langhe maakten tijd voor een goed gesprek over de grote vragen waar de coronacrisis ons mee confronteert. In deze onlinereeks wordt ook gepeild naar het boek dat ze nu lezen.

David Van Reybrouck grijpt terug naar de dagboeken van Marcus Aurelius, de Romeinsde keizer uit de 2de eeuw, een van de weinige politici die tegelijk filosoof was. 'Hij is een van de grote figuren van de stoa, de stoïcijnse filosofie...een soort Europees boedhisme. In die 2000 jaar oude geschriften zie je een man, een mens. Hij heeft ongelooflijk mooie dingen geschreven, die ontzettend troostrijk zijn en die je verbonden doen voelen met een lange geschiedenis van 2000 jaar, met een Romeinse keizer, en ze helpen je om je tegelijkertijd je nietigheid en je kracht te beseffen. Net dat is wat mij rust geeft. Ik denk dat we ons dit moment klein moeten voelen maar tegelijk ook krachtig. De geschriften van Marcus Aurelius zijn het beste wat je daar bij kan lezen' vertelt hij in #coronatalks.

Ontdek ook de andere boeken die worden getipt:

De komende dagen en weken groeien de #coronatalks nog verder aan.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief