'De zomer van 1939'- Marnix Peeters en Jana Wuyts maken update van een reisgids uit het interbellum

Non-Fictie Radio 2

Marnix Peeters en Jana Wuyts waren een paar jaar geleden op vakantie in Uruguay , toen ze daar op een rommelmarkt een Michelingids uit 1939 zagen. En ze besloten de restaurants en de hotels uit die tijd terug op te zoeken. Daar schreven ze hun boek 'De zomer van 1939' over. Het is meer dan een reisgids, je krijgt ook veel mee over de tijdsgeest die toen heerste. Marnix en Jana concluderen ook dat er veel schoonheid verdwenen is, alles moest efficiënter. Je moet maar eens naar foto's van Blankenberge uit die tijd kijken.

En wist jij dat er een tijdsverschil van wel 20 minuten was tussen België en Nederland? Op het einde van de oude Michelingids staat tussen de vele reistips, dat je best daarmee rekening houdt als je de grens naar Nederland over wil. Het had te maken met een geschil tussen de overheid en de spoorwegen.

Er horen ook nog 2 e-books bij het boek. Het eerste e-book gaat over nog meer steden en gemeenten, die het boek niet gehaald hebben. En het tweede e-book is een gids door Antwerpen uit die tijd. Herbekijk hier het interview:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief