'De Witte' van Ernest Claes wordt 100 en verschijnt nu in stripvorm

Stripverhaal VRT NWS

Schrijver Ernest Claes bracht in 1920 de roman ‘De Witte’ uit, een verzameling gebundelde verhalen over een blonde knaap uit Zichem die kwajongensstreken uithaalt. De roman is inmiddels 100 jaar oud en dat mag niet onopgemerkt voorbijgaan, vindt Tom Huybrechts. Als Zichemnaar en grote fan van het werk van Claes bracht hij op eigen houtje een stripalbum van de jongen uit: ‘De Witte van Zichem’.

‘Ik ben al sinds mijn kindertijd fan van het werk van Ernest Claes,’ vertelt Huybrechts aan Radio 2 Vlaams-Brabant. ‘Na het zien van de televisieserie 'Wij, de heren van Zichem' werd die passie alleen maar groter. Omdat ik ook altijd graag strips las en van tekenen hield, besloot ik om een stripalbum te maken van de Witte van Zichem ter ere van zijn honderdste verjaardag.’

Weliswaar heeft hij de fratsen van de jongen in een modern jasje gestoken. Hij rijdt nu met een skateboard en zijn kwajongensstreken zijn aangepast aan de dag van vandaag. Zelfs het personage Pastoor Munten moet met zijn tijd meegaan.

Het stripalbum ‘De Witte van Zichem’ is verkrijgbaar via Facebook.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief