Alle boeken van de Boon-eindejaarsquiz zijn de deur uit

Wedstrijd LangZullenWeLezen

De boekenquiz waarmee boeken uit de longlist van de Boon te winnen vielen is afgesloten. 150 winnaars ontvingen ondertussen een boekenpakket van Boekhandels Vlaanderen met twee boeken uit de longlist voor Kinder- en jeugdboeken en Fictie/non-fictie.

De twee superboekenpakketten gaan naar...

Wie dagelijks deelnam, verzamelde punten voor de twee superboekenpakketten met de 15 boeken uit enerzijds de longlist Kinder- en jeugdboeken en anderzijds de longlist Fictie/non-fictie. Deze twee winnaars zijn ondertussen geselecteerd. Om privacyredenen maken we deze namen niet bekend.

Eén van de gelukkigen is een net gepensioneerde leerkracht die de boeken zal schenken aan de basisschool waar hij lesgaf: 'Mijn oud-collega's en de (vooral) anderstalige leerlingen daar zullen in de wolken zijn. Ik deel mijn geluk heel graag met hen.' Het boekje: 'Er was eens een koe' houdt hij voor een voorleesmomentje met de kleinkinderen.

De andere winnaar is net vader geworden en ontvangt de 15 boeken uit de longlist Fictie/non-fictie. Wellicht wordt zijn onderstaand lijstje met 5 favoriete boeken dat hij bezorgde, na lezing van de gewonnen boeken flink uitgebreid!

  • De ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch
  • Bonita Avenue van Peter Buwalda
  • De opwindvogelkronieken van Murakami
  • Omega Minor van Paul Verhaeghen
  • The book of strange new things van Michel Faber.


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief