De week van het spannende boek - misdaadauteur Toni Coppers tipt zijn favorieten

Boekentips LangZullenWeLezen

Nog tot 13 juni loopt de week van het spannende boek. We vroegen aan de kersverse Hebban Thrillerprijs- winnaar Toni Coppers om de voor hem spannendste boeken van het moment te tippen. Coppers kreeg de prijs voor zijn roman 'Val', het tweede boek in de reeks over oud-commissaris Alex Berger. De Hebban-prijs wordt toegewezen door de grootste lezerscommunity van Nederland.

Ian Rankin-A song for the dark times

  Ik ben al Jaren fan van Rankin en zijn -inmiddels gepensioneerde- inspecteur John Rebus. Zijn nieuwste boek is sterk: Rebus rijdt met zijn aftandse Saab naar zijn dochter in het ruige Schotse noorden, waar hij de verdwijning en de dood onderzoekt van zijn partner Keith. Natuurlijk loopt hij daarbij graag en veel in de weg van de lokale politie.

  Bernice Berkleef-Bloedsteen

   De kersverse winnares van de Nederlandse Gouden Strop schreef een mooi en beklijvend verhaal waarin haar hoofdpersoon Ella vanuit Nederland terugkeert naar een familiehuis op Java. Zij gaat op zoek naar het verborgen verleden van haar vader, die in een jappenkamp heeft gezeten en na de oorlog van juwelensmokkel werd verdacht.

   John Banville-Sneeuw

    Een van de grote stilisten in thrillerland. Dit nieuwe verhaal speelt zich af in het Ierland van 1957. Sneeuw is een klassieke thriller: intelligent, ontregelend en nostalgisch. Eerder iets om op te sparen voor de herfst of de winter, zou ik zeggen. Gegarandeerd leesplezier.

    Jo Nesbo-Koninkrijk

     De nieuwste Nesbo is heel goed, ik blijf hem graag lezen. Hij brengt zijn vertrouwde recept: genuanceerde menselijke verhalen vermengd met een pulserend en uitgekiend plot. De hoofdpersoon Roy Opgard moet kiezen, en dus verliezen: zijn eigen familie of zijn eigen geluk.

     Lees ook: 'Misdaadauteur Toni Coppers wint Hebban Thrillerprijs voor 'Val''


     Deel dit artikel

     Nog meer boekennieuws op

     Kom erbij en lees mee.

     Begint het te kriebelen?

     Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
     Laat het leesplezier beginnen!

     Log in met je VRT profiel

     Meer leesplezier?

     Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
     We sturen je elke week een verse update!

     Schrijf je in op de nieuwsbrief