De Voorleesclub

VRT Boekenmaand De voorleesclub

De voorleesclub op VRT NU

Sinds begin november zijn er op VRT NU geweldige voorleesfilmpjes te zien, met bekende voorlezers en prachtige animaties.
November was Boekenmaand bij de VRT. In allerlei programma's maken massa's boeken en auteurs het mooie herfstweer en worden boekentips uitgewisseld, goed voor uren leesplezier. Nieuw was 'De voorleesclub' op Eén en VRT NU waarin Bekende Vlamingen voorlezen uit kinder-en prentenboeken.

De voorleesclub brengt kinderboeken tot leven in je huiskamer. Elke dag leest een bekende mama, opa, toffe nonkel of suikertante een prentenboek voor. Tijdens het lezen kom je als kijker én lezer in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen. Elke dag is er een nieuwe voorlezer, een nieuw verhaal en prachtige tekeningen. Een audiovisueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen. Onder meer presentatrice Linde Merckpoel, acteurs Dominique Van Malder, Joris Hessels, Geert Hunaerts, Vic De Wachter en Gilda De Bal, Belgian Cat Ann Wauters, illustrator en auteur Leo Timmers, VRT-journalist Fatma Taspinar, oud-collega Martine Tanghe, muzikant Lennert Coorevits, tatoeëerder Tijs Vanneste en ‘Showbizz’ Bart Verbeeck lazen voor. Bekijk de volledige reeks, goed voor enkele uren voorleesplezier, op VRT NU.

Ontdek hier alle boeken waaruit wordt voorgelezen in De voorleesclub!

Lid worden van De voorleesclub

Voorlezen wakkert leesplezier aan en verbindt, over de generaties heen. Om gans Vlaanderen te besmetten met de leesmicrobe startte de VRT midden november, in aanloop naar de Voorleesweek, een campagne om iedereen aan het (voor)lezen te krijgen door lid te worden van De voorleesclub.

Daarvoor moest je gewoon zelf voorlezen, er een filmpje van maken en het opladen via de website van Eén. De leukste inzendingen wonnen een bezoek van een bekende voorlezer en hun video kreeg een plekje op VRT NU.  Zo legde de VRT een heuse voorleesbibliotheek aan op VRT NU, hét digitale platform met het aanbod van de publieke omroep. Ook bekend Vlaanderen deed mee aan de campagne.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief