De vijf boeken die het leven van Theo Francken hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Als staatssecretaris voor Asiel en Migratie stond Theo Francken (N-VA) geregeld in het oog van de storm. Zijn beleid, maar ook zijn vele tweets, leidde meer dan eens tot controverse. Op Twitter is hij nog altijd prominent aanwezig, maar nu hij op de oppositiebanken zit, heeft hij meer tijd om te lezen. Zeker nu hij in deze coronatijden vaker thuis "opgehokt" zit.

Hoewel het op het gemeentehuis momenteel razend druk is door de coronacrisis - Theo Francken is burgemeester in Lubbeek - is hij 's avonds meestal thuis. "Ik heb nu meer tijd om een boek vast te pakken. De memoires van Jean-Luc Dehaene bijvoorbeeld: een turf, maar erg leerzaam. Dehaene heeft ook met volmachten gewerkt en heeft ook geregeerd in crisistijden."

Wat leest Theo Francken zoal? "Ik lees liever non-fictie. Als ontspanning bekijk ik liever een film. Ik heb al niet veel tijd en lees graag iets dat relevant is. Wat ik lees, koppel ik aan dat waarvoor wij als westerse samenleving staan. Ik haal er veel inspiratie uit." Lees meer op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief