De vijf boeken die het leven van sportjournalist Filip Joos hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Van voetballen is nu geen sprake, met dank aan corona. Ook sportjournalist Filip Joos zit thuis dezer dagen, en hij maakt er het beste van: “Af en toe iets schrijven. De kinderen opvangen. En lezen natuurlijk, ik vind áltijd tijd om te lezen.” Maar wat zijn de vijf boeken die z’n leven hebben veranderd?

In de tas van Filip Joos zit altijd een boek, ook als hij naar voetbalwedstrijden gaat: “Ik heb heel m’n leven gelezen en zal dat blijven doen. Lezen kan overal, altijd. Thuis in de tuin, als de kinderen op school zijn, tijdens een gestolen uur overdag en zéker ’s avonds voor het slapengaan. Al merk ik dat ik ouder word, omdat ik nu sneller in slaap val tijdens het lezen in bed.”

“Het feit dát je veel leest, zorgt ervoor dat je een ander leven leidt. Je krijgt een bepaalde bagage mee, maar het is niet zo dat ik in een boek een leidraad ga vinden over hoe ik moet leven. Bespaar me de lessen van de Braziliaanse schrijver Paulo Coelho”, lacht Joos.

De vijf boeken zijn toch stuk voor stuk belangrijk, al had de lijst gerust langer mogen zijn. “Ik durf mijn boekenkast niet meer aankijken, uit schrik voor boze auteurs. Boos, omdat ik ze niet geselecteerd heb.”

Lees meer op vrtnws.be en ontdek de 5 boeken die Filip tipt...

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief