De vijf boeken die het leven van radiopresentatrice Leen Demaré hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Sinds midden mei kan radiopersoonlijkheid Leen Demaré weer doen wat ze zó graag doet: radio maken, elke zaterdag- en zondagochtend op zender Nostalgie.

"Het is heel tof om weer radio te maken en zeker ’s ochtends", vertelt een enthousiaste Leen Demaré. "Mensen zijn je dankbaar dat je voor hen radio maakt op dat vroege uur, dat geeft een speciale sfeer." Na zo’n vroege ochtend kruipt Demaré graag weer even onder de wol, mét een boek: “Ik ga naar huis, leg me in bed en lees nog wat tot ik in slaap val. Ook ’s avonds is lezen de beste manier om rustig te worden."

De slaapkamer, meer bepaald het bed, is voor Leen Demaré de perfecte plek voor een boek: "Liggend lezen, ik vind dat de beste houding. En ja, ik ga soms gewoon overdag in mijn bed liggen, als ik goesting heb om te lezen. Ik zeg dat schaamteloos.” (lacht)

Op dit moment is Demaré begonnen in "De spiegel & het licht", het laatste deel van de bijzonder populaire trilogie van Hilary Mantel over het leven van Thomas Cromwell, de vertrouweling van de Engelse koning Hendrik VIII. Demaré is gek op historische romans en ze laat zich niet afschrikken door het overweldigende aantal bladzijden: "Dat vergroot net de pret! Ik heb dat boek besteld tijdens de piek van de coronacrisis en toen het thuis aankwam maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Ik was echt blij dat het meer dan 1.200 bladzijden telt." Die voorliefde voor dikke kleppers blijkt ook uit haar keuze van de vijf boeken die een impact hadden op haar leven. Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief