De vijf boeken die het leven van presentatrice Karolien Debecker hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

De coronacrisis heeft de programmatie van Radio 1 even overhoop gehaald, maar komende week herbeginnen heel wat programma's, ook "Achter de feiten" met presentatrice Karolien Debecker. “Het lijkt moeilijk om te zeggen want het zijn dramatische tijden, maar mijn zintuigen krijgen nu zoveel rust en ruimte", getuigt ze. "Voor mij is dit toch ook genieten.”

Op het nachtkastje van presentatrice Karolien Debecker liggen altijd een stuk of drie boeken: “Ik ben een chaotische lezer, ik lees verschillende boeken door elkaar. Soms raak ik een boek in het midden beu en pak ik het maanden later weer op. Zo raken boeken soms ook verspreid door het huis. “Homo Deus” van Yuval Harari ligt hier nu beneden, dat was ik in de tuin aan het lezen.”

“Naast mijn bed ligt de biografie van Susan Sontag, geschreven door Benjamin Moser – dat is echt een boek dat heel lang zal meegaan. En verder ook “Liefde in verhouding” van de Belgische psychotherapeut Esther Perel, ik ben een grote fan van haar. “Gloed” van Sándor Márai ben ik ook weer aan het herlezen, dat blijft een van mijn favoriete boeken. Zo esthetisch, gevoelig en mooi geschreven.”

Welke vijf boeken prikkelen de zintuigen van Karolien Debecker? Lees meer op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief