De vijf boeken die het leven van hoofd expertengroep (en 'Suske en Wiske'-fan) Erika Vlieghe hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Beetje bij beetje lijkt het coronavirus aan kracht in te boeten, maar toch blijven het drukke tijden voor professor Erika Vlieghe, voorzitter van de GEES, de groep van experts die de exitstrategie uitwerken. Vlieghe sluit de dag dan ook vaak af met een stripverhaal, om het hoofd leeg te maken: “Complexe romans gaan er dan gewoon niet meer bij. Al sinds mijn kindertijd ben ik echt een "Suske en Wiske"-fan. Hun reisavonturen hebben een rol gespeeld in de ontwikkeling van mijn fantasie.”

Op (en rond) het nachtkastje van Erika Vlieghe, diensthoofd infectieziekten van het UZ Antwerpen, liggen “eindeloos veel boeken”: “Ik heb graag boeken rondom mij. Ik lees heel graag, maar het duurt lang voor ze uit zijn. Dat neemt niet weg dat ik blij ben als ik naar een boekenwinkel of een bibliotheek kan gaan."

Ik had mezelf een nieuw boek cadeau gedaan voor Kerstmis of Nieuwjaar, “De zijderoutes” van Peter Frankopan. Een heel tof boek, maar eind februari ben ik gestrand. Heel af en toe probeer ik nog een paar bladzijden door te nemen, want het is een fantastisch boek over wat er zich de afgelopen eeuw in Centraal-Azië heeft afgespeeld.” De vijf boeken die de virologe tipt tonen diezelfde fascinatie voor verre oorden en de geschiedenis. Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief