De vijf boeken die het leven van viroloog Marc Van Ranst hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Sinds het uitbreken van de coronacrisis lijkt viroloog Marc Van Ranst overal: er worden zelfs liedjes over hem gemaakt in deze onzekere tijden. Voor lezen is nu geen tijd, er moeten levens gered. Maar toch hebben we deze vijf belangrijke boekentips van Van Ranst, die hij ons toevertrouwde toen corona enkel nog een biermerk was. Een gesprek over jongensdromen, een lab in de kelder en de Nobelprijs op jonge leeftijd.

De laatste jaren leest professor Marc Van Ranst (°1965) veel minder dan vroeger. Na ons interview (in coronavrije tijden) merkt hij op: "Tiens, het meest recente boek dat ik heb gekozen dateert uit de jaren tachtig, ik ben toch wel wat blijven steken, vind ik nu zelf. Daar ga ik wat aan doen."

Ooit was hij een kettinglezer, tegenwoordig herleest hij veel, of neemt hij stukken van boeken door. Vooral van oude exemplaren - eerste drukken van Felix Timmermans, van Hugo Claus, of oude boeken over microbiologie. "Ik ben echt een pathologische verzamelaar, ik koop ook boeken gewoon omdat ze mooi zijn." Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief