De vijf boeken die het leven van Bart Peeters hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Bart Peeters kampeert in 2020 nog even in de Lotto Arena in Antwerpen, in mei staan extra concerten gepland. Maar de zanger maakt ook tijd voor een goed boek. Welke vijf boeken kiest Bart Peeters?

Van de ouderlijke bibliotheek tot nu: boeken zijn altijd in de buurt van zanger en presentator Bart Peeters, maar de studies hebben zijn leeservaring wel veranderd: "Ik heb Germaanse gestudeerd, dus ik heb alle classics gelezen, van Dante tot Thomas Mann. En natuurlijk zou ik nu kunnen beginnen over "La divina commedia". Maar eerlijk? Ik gebruik boeken om te ontspannen, en soms zijn het zelfs gewoon gebruiksvoorwerpen."

"Eigenlijk zou je als student zelf het ritme moeten kunnen kiezen waarmee je de klassiekers leest", verklaart Peeters het feit dat hij lang niet over boeken wilde praten. "Ik vind "Het lijden van de jonge Werther" van Goethe echt geweldig, maar als je er in vier uurtjes door moet en er een examen over moet afleggen, dan wordt het al minder." Toch valt er in deze lijst minstens één klassieker te bespeuren. Lees meer

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief