De vijf boeken die het leven van acteur Jan Schepens hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Jan Schepens is als acteur bekend uit verschillende televisieseries, maar heeft vooral een bijzonder groot hart voor musicals. Samen met zijn vrouw Katja Retsin organiseert Schepens musicalstages en hij speelt ook mee in de spektakelmusical "40-45" van Studio 100. Welke boeken hebben zijn leven veranderd?

Jan Schepens vindt het belangrijk om boeken te lezen over de projecten waarmee hij bezig is. Voor zijn rol in de musical “40-45” heeft hij bijvoorbeeld “Allemaal willen we de hemel” van Els Beerten gelezen. Ook als Schepens zelf werkt aan nieuwe musicals vormt een boek vaak de inspiratie, zo herwerkte hij een prentenboek van Raf Walschaerts (van Kommil Foo) tot de musical: “Uilskuiken en Takkeling” . Een juiste betekenis geven - de dingen doen om de juiste reden - is erg belangrijk voor Schepens. Het tekent zijn boekenkeuze.

Schepens doet graag een boek cadeau: “Een boek dat ik vaak weggeef is “De kracht van het NU” van Eckhart Tolle. Dit boek vormt misschien wel de basis voor de aandacht voor mindfulness vandaag, de kracht van in het "nu" te staan. We denken vaak aan gisteren en aan morgen, waardoor we zelden in het "nu" zitten. Terwijl het "nu" vrij is van zorgen." Lees meer

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief