' De spiegel en het licht' van Hilary Mantel- Annelies Beck las één van de boeken uit 2020 waar erg naar werd uitgekeken

Fictie Culture club

Voordat Annelies Beck aan haar boekentip mocht beginnen, werd ze erop aangesproken dat koningin Mathilde in diezelfde week nog uit haar boek had voorgelezen. De koningin had haar boek ' Toen de zee stil was' gekozen naar aanleiding van de jeugdboekenmaand. Uiteraard was dit een aangename verrassing voor Annelies.

Zelf heeft Annelies al één van de boeken uit 2020 waar erg naar uitgekeken werd gelezen: 'De spiegel en het licht' van Hilary Mantel. Het gaat over Thomas Cromwell. Die was de rechterhand van Henry VIII, het verstand en de man van de vuile klusjes. Het is het slotwerk van een trilogie.

"Het is een erg spannende historische roman", volgens Annelies Beck.

"En daar is niets 'stoffigs' aan. In het derde deel moet Thomas Cromwell Henry weer aan een nieuwe vrouw helpen en komt hij zelf in beeld als een mogelijk probleem voor Henry. Hilary Mantel heeft het verhaal zo verteld zoals het zou kunnen gebeurd zijn op basis van historisch onderzoek. Door de vertelwijze voelt het wel heel herkenbaar en modern aan. De geuren, kleuren en beelden worden tot leven gewekt en het zijn vooral de personages die zeer sterk zijn en als mensen van vlees en bloed met je meelopen. Er is ook heel veel dialoog, waardoor het boek heel veel vaart krijgt en zo wordt het fris en spannend. Het gaat over hoe macht werkt."

Herbeluister het interview hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief