De spannende boeken uit De Boekenmarathon op een rijtje

Spannende boeken Boekenmarathon

Zondag 8 november was het de dag van het spannende boek in de Boekenmarathon op VRT NU. Die dag kwamen heel wat schrijvers van thrillers en misdaadromans langs bij Tom De Cock in de lege hallen van Antwerp Expo. Ook de dagen ervoor en erna passeerden heel wat spannende boeken de revue.

Alle interviews zal je nog lang na de Boekenmarathon kunnen herbekijken op VRT NU. We zetten een paar titels op een rijtje om je op weg te helpen. Eens je de smaak te pakken hebt, kan je zelf ook nog verder snuisteren in de meer dan 300 filmpjes.

 1. Bloedbanden - Bettie Elias- op VRT NU

  Het boek gaat over een alcoholverslaafde man die uit een ontwenningskliniek komt en zijn vrouw wil bewijzen dat hij op het juiste pad is terechtgekomen. Maar 2 drugsgebruikers die hij in de ontwenningskliniek heeft leren kennen kidnappen het kind van zijn stiefzus. (boekenbeurs.be)

 2. Zoete, zoete wraak BV - Jonas Jonasson- op VRT NU

  Het zorgvuldig opgebouwde leven van Victor Alderheim, een uitgekookte en succesvolle kunsthandelaar uit Stockholm, wordt op een dag volledig overhoop gegooid als hij te horen krijgt dat hij de vader van de zestienjarige Kevin is en voor hem moet zorgen. (boekenbeurs.be)

 3. Zullen we het liefde noemen? - Tine Bergen- op VRT NU

  Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? (boekenbeurs.be)

 4. Val - Toni Coppers - op VRT NU

  Alex Berger, een wat bijzondere privédetective, was in een eerder leven commissaris bij de Moord in Brussel. Op zijn vijfenveertigste besliste hij zijn verleden overboord te gooien en sinds kort leeft hij teruggetrokken in Oostende. (boekenbeurs.be)

 5. De echo en de schreeuw - Frank Van Laecke - op VRT NU

  De echo van de schreeuw is een verslavende pageturner die de lezer naar de keel grijpt en hem meeneemt op een waanzinnige achtbaan van spanning, mysterie, humor en ontroering, in een eigen universum waar woord en klank één zijn. (boekenbeurs.be)


 6. In hechtenis - Nicci French -op VRT Nu

  In hechtenis is de spannende literaire thriller van het wereldberoemde schrijversduo Nicci French, bekend van onder andere de Frieda Klein-serie. (boekenbeurs.be)

 7. Meedogenloos - Hilde Vandermeeren & Walter Damen- op VRT NU

  Na de traumatische gebeurtenissen in Lissabon keert advocate Kirsten Hartogs terug naar België. Ze raakt betrokken bij de zogenaamde ‘slaapwandelmoord’, waarbij de dertiger Nick Steverlinck wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin. (boekenbeurs.be)

 8. Agonie - Christian De Coninck - op VRT Nu

  Brussel maakt zich op voor de nationale feestdag. Stijn Goris is verantwoordelijk voor de bewaking van het Paleizenplein. Dat is het centrale punt tijdens het defilé. Een van de militairen die het defilé mee organiseert, pleegt onverwacht zelfmoord, wat de uitvoering bemoeilijkt. (boekenbeurs.be)


 9. Boem Boem 2 - Jan Van der Cruysse - op VRT Nu

  Hoe verder het onderzoek naar de dodelijke aanslag op de Antwerpse marathon vordert, hoe meer nieuwe vragen en tegenstrijdigheden de politie in de schoot geworpen krijgt. Met de tweede aanslag op een muziekschooltje in het hart van Brussel wordt de verwarring nog groter. (boekenbeurs.be)

 10. Sneeuwspoor - Rudy Morren -Winnaar Hercule Poirotrpijs- op VRT NU

  Gynaecoloog Peter Vandervlught is tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. De twee slachtoffers zijn zwaar gewond. Peter kan de eerste medische zorgen toedienen. Tijdens de verzorging van beide jongemannen komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze als enige weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. (boekenbeurs.be)

 11. Nog lange niet - M.J. Arlidge - op VRT NU

  Dat is het enige wat er uit de telefoon klinkt voor er wordt opgehangen. Is het een misplaatste grap? Een verkeerd nummer? Een misverstand? Alles is beter dan de gruwelijke waarheid: dat iemand zijn slachtoffers zestig minuten lang nauwlettend in de gaten houdt… en dan toeslaat. (boekenbeurs.be)


 12. Een voor een - Ruth Ware - op VRT NU

  In het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, samen om de deal van hun leven te sluiten. Zal de samenhorigheid overeind kunnen blijven als er zoveel geld op tafel ligt? Zullen ze allemaal miljonair worden of zullen sommigen in de kou blijven staan? De deadline nadert en de spanningen lopen hoog op…(boekenbeurs.be)


 13. De burgemeester - Yves Peirsman (Winnaar Fintro Prijs Spannend Boek) -op VRT NU

  Net op de dag dat zijn partij haar verkiezingslijst wil voorstellen, verdwijnt de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen. Terwijl de politie zich blindstaart op de tegenstanders van de controversiële politicus, groeit de onrust in de stad. Vooral de allochtone bevolking voelt zich geviseerd. (boekenbeurs.be)

 14. Anja Feliers- Carte blanche - op VRT NU

  Saar weet wat ze verbergt. Dat ze haar leven mooier laat uitschijnen dan het in werkelijkheid is. Niemand beseft wat zich écht in haar gezin afspeelt. Niemand begrijpt dat ze de lakens deelt met de vijand. Maar ze heeft geen keuze. Wat ze deelt met hem schept een band die ze onmogelijk kan verbreken.(boekenbeurs.be)


 15. Mijn Waarheid - Sandra J. Paul - op VRT NU

  Twee vrienden. Een bruid die sterft. Twee versies. Eén onbetrouwbare verteller.
  Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden. (boekenbeurs.be)
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief