Vier zaterdag de eerste Dag van de Vlaamse Boekhandel

Boekhandels Vlaanderen

Op zaterdag 26 juni viert Boekhandels Vlaanderen – de koepelvereniging van boekhandels in Vlaanderen en Brussel – de relance van de boekhandel. Boekhandelaars en uitgeverijen slaan de handen in elkaar om de lezer weer tot bij het boek te brengen. 'Het afgelopen jaar was het dan wel mogelijk om zonder afspraak in de boekhandel – als essentiële winkel – te winkelen, maar de andere coronamaatregelen fnuikten toch grotendeels de pret. Het versoepelen van de tijds- en groepsbeperkingen tijdens het winkelen luidt een welgekomen verademing voor lezer en boekhandelaar', zegt Boekhandels Vlaanderen. Daarom organiseren zij voor de eerste keer de Dag van de Vlaamse Boekhandel.

Hoe wordt het gevierd?

Met kortingen en evenementen. Boekenliefhebbers kunnen die dag titels – denk aan Ottolenghi’s 'Plenty' en de bestseller 'Ik ben er niet' van Lize Spit – aan exclusieve kortingen kopen.

Ook valt er op 26 juni veel te beleven in boekhandels overal in Vlaanderen, zowel bij de ketens (Standaard Boekhandel, Fnac) als bij de onafhankelijken. Auteur Lize Spit bezoekt boekhandels verspreid over heel Vlaanderen. Schrijver Jan Lampo stelt zijn nieuwe boek ‘Clara’ voor op een literaire stadswandeling in Antwerpen en zal daarna signeren in De Groene Waterman (Antwerpen). Nathalie Le Blanc, gekend van haar roman ‘Op zoek naar Ida’, trekt naar het Leuvense BARBÓÉK. Wie kan je verder nog spotten in de boekhandel? Voormalig stadsdichter Maud Vanhauwaert, ‘Niet nu Laura’-Laura Janssens, journalist en auteur Ringo Gomez-Jorge, auteur Serge Simonart, media-icoon Mark Coenen, creatieve duizendpoot Bent Van Looy en opvoedkundige kenner Nina Mouton. Hebban Thrillerprijs 2021-winnaar Toni Coppers signeert in Standaard Boekhandel Brugge. Elders in het land organiseren boekhandels leuke wedstrijden voor het hele gezin: kinderen kunnen raden hoeveel boeken er in een boekentoren zitten of zelf de hoogste boekentoren bouwen.

Kortom: bezoek je lokale boekhandel en vier mee feest!

Meer info vind je op www.boekhandelsvlaanderen.be

LangZullenWeLezen-zomerlijst

Zoek je inspiratie om op de allereerste Dag van de Vlaamse Boekhandel te gaan snuisteren in de boekenrekken? Samen met Boekhandels Vlaanderen stelde LangZullenWeLezen de zomerlijst '20 om te lezen in de zomer van '21' samen. Speel je mee met de boekenquiz, dan maak je kans op een boekenbon die je kan inruilen bij de boekhandel die lid is van de vereniging Boekhandels Vlaanderen. Wie wekelijks deelneemt komt in aanmerking om àlle 20 boeken uit de zomerlijst te winnen. Laat de zomer en het vakantieleesplezier beginnen!

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief