De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De Boekathon met Tom De Cock van op LEES! Het Boekenfestival in Antwerp Expo

VRT Boekenmaand Boekathon

Boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock zal vanop LEES! Het Boekenfestival in Antwerp Expo meer dan 190 schrijvers en illustratoren ontvangen. Hij interviewt hen telkens een kwartier over hun nieuwste boek. Fictie, wetenschap, kookboeken, young adult, poëzie, bekende namen, debutanten, internationale helden... voor elk wat wils. Onder anderen Herman Brusselmans, Leen Dendievel, Johan Op de Beeck, Christophe Vekeman, Marnix Peeters en Ish Ait Hamou schuiven aan bij Tom. Maar ook de Engelse antropologe en biologe Jane Goodall, de Turks-Nederlandse schrijfster Lale Gül en... Willy Sommers!

Tom De Cock: 'Boeken zijn van iedereen, en de Boekathon is daar het zeer levende bewijs van. Van een breiboek over de biografie van Willy Sommers tot de nieuwe Brusselmans: op elk van die boeken zit iemand te wachten, en dus krijgen ze allemaal precies een kwartier de volle aandacht. Ik kijk ook opnieuw uit naar die tientallen illustratoren, dichters, debutanten en totaal onbekende namen op de praatstoel: daar zitten vaak echte parels tussen, die verrassen en ontroeren. Elk boek dat opengaat is een nieuw universum. En misschien wel jouw volgende grote literaire liefde. Of de mijne. Mijn nog-te-lezen-plank is er klaar voor!'

• De marathonuitzending van in totaal 49 uur is van maandag 1 tot en met zondag 7 november elke dag live te volgen op VRT NU. (Maandag van 13 tot 18 uur, dinsdag tot vrijdag van 12 tot 18 uur, donderdag uitzonderlijk tot 22 uur wegens nocturne, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur.)
• Van dinsdag 2 tot en met maandag 8 november brengt Eén elke dag een samenvatting met hoogtepunten van de afgelopen interviewdag, telkens van 11 tot 12 uur.
• De gesprekken worden ook afzonderlijk gecapteerd en op VRT NU geplaatst en kan alles dus herbekeken worden.

De Boekathon is een productie van Pretpraters voor VRT NU en Eén. De planning van de Boekathon vind je op Lees!Het Boekenfestival

Lees meer over November is VRT Boekenmaand

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief