Kortrijk.be

Dag van de Mantelzorger: Frauke schreef een boek over haar "zorgenmeisje"

Non-Fictie Radio 2 West-Vlaanderen

Frauke Cosaert was te gast in de thema-uitzending van Radio 2 West-Vlaanderen naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorger. Ze schreef het boek 'Zorgenmeisje. Levenslang mantelzorger' over haar dochter Marie.

'Ze is 18 en heeft een mentale beperking en is eigenlijk ons zorgenmeisje. We zijn een gezin met 3 kinderen, 2 zonen en een dochter. In de week gaat ze naar school in een leefgroep. Dus we kunnen onze zorgen delen. Maar elke beslissing die we nemen, nemen we rekening houdend met haar', legt Cosaert uit.

'Ze werd geboren op 10 minuten tijd, maar mijn buikgevoel was meteen 'er klopt iets niet'. Ze had bizarre interesses en had veel zorgen nodig. En vanuit die ervaring heb ik het boek geschreven. De zoektocht naar verhalen van anderen en ook een beetje het verwerkings-en rouwproces. Maar het is een positief boek vol leuke quotes van Marie ook. Ze brengt ons dagelijks aan het lachen. Vorig jaar is mijn schoonmoeder gestorven. Net voor ze gestorven is gaf mijn schoonvader een onderbroek van oma aan Marie. En sinds nu heeft ze 'de poep van oma' waar ze heel trots op is', lacht Cosaert.

'Het coronajaar was zwaar. We hebben ervoor gekozen om haar bij ons te houden en niet naar de leefgroep te laten gaan. En ook nu is nog niet alles hetzelfde', sluit Frauke af.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief