Geniet een uur lang van de hoogtepunten uit de Boekathon van 2 november

VRT Boekenmaand Boekathon

Gisteren was dag 2 van de Boekathon en die loopt echt lekker. Nog tot en met zondag interviewt Tom De Cock meer dan 190 schrijvers aan de lopende band. En die inspanningen kan je elke dag LIVE volgen op VRT NU. En op Eén geeft hij alle hoogtepunten van de afgelopen dag een podiumplaats.

Het viel op dag 2 was goed voor heel wat vrouwelijk schrijfgeweld: onder andere Lize Spit, Ibe Rossel, Britt Van Marsenille en Leentje Lybaert kregen elk een kwartiertje om hun nieuwste kind te tonen. En ook filosofe Alicja Gescinska, zat en las in Toms boekenhoek.

Mooi jong groen gebladerte dus, maar ook sterke bomen, diepgeworteld in ons literaire landschap. Walter van den Broeck is zo’n joekel. Net 80 geworden, maar dat houdt hem niet tegen om te blijven schrijven EN de tocht naar Antwerp Expo te maken. Hij vertelt over zijn nieuwste parel CROSSROADS, het verhaal van 2 zussen die een Kempisch café uitbaatten, een café dat hij zelf goed kende, zo goed zelfs dat zijn andere roman voor dit verhaal prompt moest wijken.

Maak maar wat plaats op die boekenplank van je. Want het zal nodig zijn! Je hoort ook nog fragmenten uit de babbels die Tom had met onder andere Britt Van Marsenille en Christophe Vekeman, maar eerst een andere topper. Lize Spit heeft 5 jaar na haar verpletterende debuut 'Het Smelt' een nieuw boek uit. Dat heet 'Ik ben er niet'. Ze was er gelukkig wel, gisteren op dag 2 van onze Boekathon. En kwam vertellen over knikkende knieën, over signeren op boekenkasten en: over verlovingsringen…

Kijk hier naar de compilatie van een uur van de Boekathon voor Eén


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief