Lezer Chris Verhaegen: 'Van Ildefonso Falcones laat ik niets ongelezen!'

Boekentips LangZullenWeLezen

1. Wie ben je en wat doe je in het leven? En welke plaats nemen boeken in in jouw leven?

Twee jaar geleden ben ik 65 geworden en dus met pensioen na een loopbaan in het kunstonderwijs (Sint Lukas Kunsthumaniora) en als architect met eigen bureau. Momenteel actief binnen het Rode Kruis Vlaanderen voor de brugfigurenwerking (ondersteuning in het onderwijs voor kinderen in kwetsbare situaties) en als amateurfotograaf. Toch blijft er nog tijd om in boeken te duiken.

2. Welk genre van boek trekt jou aan?

Mijn bibliotheek is heel gevarieerd: van een gewone thriller, naast een kunstboek, over een roman tot een reisverhaal. Laatste tijd zitten er meer historische romans in mijn leesgewoonte. Lezen is voor mij vooral meegaan in het verhaal, maar dan op alle vlakken. In mijn boeken wordt heel veel onderlijnd (met potlood natuurlijk). Naast mij ligt de iPad om snel één en ander op te zoeken en of te bekijken. In tegenstelling tot mijn vrouw is een boek uit de lokale bibliotheek eerder een uitzondering dan de regel. Mijn gelezen boeken staan netjes geordend in mijn boekenkast. De nog te lezen boeken op een boekenmolentje in de living.

3. Het is Wereldboekendag! Welke internationale klassieker of auteur is jouw favoriet? Wanneer en waar las je dit boek?

Dit wordt dus kiezen. Recent las ik 'De schilder van Barcelona' van Ildefonso Falcones. Van deze auteur laat ik niets ongelezen. Het zijn meestal kleppers van ongeveer 700 blz. maar boeiend en spannend geschreven met een historische achtergrond om duimen en vingers van af te likken. Het is naast een heerlijk boek ook een uitnodiging voor verdieping in de geschiedenis en om er naartoe te reizen.

4. Je laat regelmatig een recensie bij een gelezen boek na op langzullenwelezen.be en inspireert zo andere lezers. Waar haal jij je boekentips of inspiratie voor je volgende boek?

Naast eens goed rondsnuisteren in de boekhandel is De Standaard Der Letteren op zaterdag vooral mijn bron voor nieuw leesgenot.

5. Welk boek ben je nu aan het lezen?

Voor het ogenblijk lees ik 'Tegendraads' van Mia Doornaert. Het is een verzameling columns eerder verschenen in de krant. Zij heeft een zeer mooie directe schrijfstijl en taal. Durft al eens een standpunt in te nemen dat tegen de stroom ingaat maar dan wel goed onderbouwd. De columns zijn per thema gegroepeerd, zijn niet te lang en ideaal als tussendoortjes die even blijven hangen. Na 'Ontredderde republiek' weer een fijn boek erbij.

Lezer Chris Verhaegen: 'Van Ildefonso Falcones laat ik niets ongelezen!'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief