Jana Elza Wuyts

Chris Dusauchoit over 'Boef' van Jana Elza Wuyts : 'Dit is een prachtig liefdesverhaal tussen mens en hond'

Non-Fictie De Madammen

Chris Dusauchoit las met veel plezier 'Boef' van Jana Elza Wuyts. Over een wilde berghond in Spanje die hen als gezin uitkoos om bij te komen wonen. Zij wilde geen hond en hij wilde niet in een huis leven. Maar ze groeiden naar elkaar toe en werden eigenlijk een beetje verliefd op elkaar. 'Een echte aanrader voor elke dierenvriend' zegt Dusauchoit.

Hij vat het boek samen: 'Het koppel is op vakantie in Spanje en ziet in de verte een hond. De hond beslist om elke dag een beetje dichterbij te komen. Het koppel moet er in de eerste plaats niets van hebben. Vrijgevochten als ze zijn en een hond met een handleiding past niet in het plaatje. De hond komt onder hun raam liggen en ligt er te bibberen. Ze willen de hond binnenlaten, maar hij wil niet. Dan komt een Belgische vriendin af en zegt dat ze de hond moeten redden, want in Spanje zijn ze niet zo aardig met straat-en berghonden. Na veel vijven en zessen slagen ze er in de hond naar België te halen. In het begin willen ze de hond in België nog delen met een ander koppel. Je ziet die hond van een 'boef' naar een min of meer aardig hondje veranderen. En hij zorgt voor een transformatie van het koppel. Als ze hem de eerste keer moeten achterlaten bij hun vrienden, moeten ze huilen.'

'Er is veel ellende en wanhoop in het boek. Maar er is ook veel plezier in en het boek is heel vlot geschreven. Elke hondenbaas zal dit boek met veel minzaamheid en ontroering lezen. En een deel van de opbrengst van het boek gaat naar initiatieven voor zwerfhonden', zegt Dusauchoit, die dit oprecht een goed boek vindt.

Herbeluister de recensie op Radio2.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief