Niccolo Ammaniti, auteur én regisseur van " Il Miracolo"

Fictie Canvas

Op VRT NU kan je de prestigieuze Italiaanse televisiereeks naar het boek van een beroemde Italiaanse auteur bekijken: The Miracle (Il Miracolo) van Niccolò Ammaniti. Raak net als de hoofdpersonages in de ban van een mysterieus Mariabeeld dat onophoudelijk tranen van bloed weent....

Niccolò Ammaniti

Voor bestsellerauteur Niccolò Ammaniti was het de eerste keer dat hij speciaal voor tv een verhaal bedacht. Eerder werden wel al andere boeken van hem verfilmd, zoals zijn debuut Io non ho paura (Ik ben niet bang) en Io e te (Jij en ik), de laatste film van de november vorig jaar overleden Bernardo Bertoluccil.

Ammaniti is een van de meest gewaardeerde hedendaagse schrijvers in Italië. Zijn verhalen zijn inhoudelijk verontrustend, vormelijk verrassend en verweven met maatschappelijke thema’s als familie, religie, politiek, misdaad en media.

Il Miracolo

Ammaniti schreef Il Miracolo en regisseerde ook zelf de afleveringen. Dat deed hij met de hulp van Francesco Munzi en Lucio Pellegrini.

In de serie ontdekt de politie bij een inval een Madonnabeeldje. Niets speciaals zou je denken, maar deze madonna huilt tranen van bloed. Zo’n negen liter per dag. De hoofdpersonages zoeken naar verklaringen voor dit onverklaarbaar fenomeen.


Herbekijk de reeks op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief