'BULT', de debuutroman van Marieke De Maré bestaat uit 133 prachtige bladzijden - Chantal Pattyn over BULT in Pompidou

Fictie Klara

Met haar debuutroman 'Bult' zet Marieke De Maré, theatermaker, radiomaker, performer, én schrijver, haar eerste stappen als auteur. Door de coronamaatregelen valt de tournee die ze rond de release van dit boek had gepland in het water, vertelt Marieke in Pompidou.

Het boek is een complete verrassing want niemand, ook haar echtgenoot niet, wist dat Marieke een boek aan het schrijven was. Chantal Pattyn kreeg, net als Bart Moeyaert, Maud Vanhauwaert en Peter Verhelst, het voorrecht de voorbije zomer al de proefdruk te lezen.

Het verhaal speelt zich af op een heuvel waar een aantal personages zonder naam maar met een rugzakje, samenleven. Na 3 kinderen op de wereld gezet te hebben en borstkanker werd vastgesteld bij haar moeder, was Marieke als jonge vrouw op zoek, en is dit verhaal gerijpt. Het gaat over dood, rouw, afscheid nemen. Haar moeder is ondertussen hersteld, maar er is toen heel veel angst voor de dood ontstaan.

Volgens Chantal Pattyn schreef Marieke één van dé debuutromans van het jaar: 'Neem van me aan, ik lees wat af, maar BULT bestaat uit 133 prachtige bladzijden, over een oude en een jonge vrouw en een magere man op een heuvel. Op hun bult ontspinnen zich vele emoties, tussen de taarten en knikkers.'

Het boek, verschenen bij uitgeverij Vrijdag, ziet er ook bijzonder uit en is vormgegeven door Gert Dooreman. Herbeluister Pompidou met Marieke De Maré.

Herbeluister ook op Radio1.be het interview met Marieke De Maré in Culture Club.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief