Britney Spears schrijft boek over 'pijnlijke gebeurtenissen in mijn leven waarover ik nooit openlijk heb kunnen spreken'

Non-Fictie VRT NWS

De Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft bevestigd dat ze werkt aan een boek over haar leven. Ze zal daarin schrijven over 'pijnlijke gebeurtenissen in haar leven waarover ze nooit openlijk heeft kunnen spreken.' Centrale thema wordt ongetwijfeld het bewindvoerderschap waar ze 13 jaar onder gestaan heeft en die voor een heel groot deel haar doen en laten bepaald heeft.

De geruchten over een boek deden al langer de ronde in Amerikaanse media, maar Britney Spears heeft ze nu ook zelf bevestigd in een bericht op Instagram. 'Ik schrijf momenteel een boek, en hoewel dat helend en therapeutisch is, is het ook moeilijk om gebeurtenissen uit het verleden naar boven te halen waarover ik nooit openlijk heb kunnen spreken', klinkt het.

In november vorig jaar maakte een Amerikaanse rechtbank een einde aan het bewindvoerderschap over de zangeres. Daar was ze in 2008 onder geplaatst na mentale en emotionele problemen. Voor alle grote en kleine beslissingen in haar persoonlijke, zakelijke en financiële leven moest ze toestemming vragen aan haar bewindvoerder. Tot in september vorig jaar was dat haar vader, Jamie Spears.

Heel wat fans vonden het bewindvoerderschap al van in het begin controversieel. Ze verzamelden zich in de #FreeBritney-beweging, volgens hen diende het bewindvoerderschap alleen maar om de popster te manipuleren. Het kostte Britney Spears een jarenlange juridische strijd om zeggenschap over haar leven terug te krijgen. Uit recente documentaires blijkt dat de controle soms erg ver ging.

Justin Timberlake

Britney Spears zegt niets over een eventuele publicatiedatum of een uitgever, maar volgens Amerikaanse media zou er een akkoord zijn met uitgeverij Simon & Schuster, ter waarde van 15 miljoen dollar (omgerekend zo'n 13,7 miljoen euro).

'In plaats van mijn hart te laten spreken, gebruik ik de intellectuele aanpak, zoals Justin Timberlake toen hij zich verontschuldigde bij Janet (Jackson, red) en bij mij. Ook al werd hij nooit gepest of onder druk gezet door zijn familie, nam hij de gelegenheid om zich 20 jaar na de feiten te excuseren', schrijft Spears.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief