Bart Grietens

Nu zondag op Podium 19: Boem Paukeslag, de slotshow van 'De 24u van Paul van Ostaijen'

Literair evenement LangZullenWeLezen

Boem Paukeslag!

In 2021 is het 125 jaar geleden dat Paul van Ostaijen geboren werd en vieren we 100 jaar 'Bezette Stad'. Dat jubileumjaar trapten deBuren en het Paul van Ostaijengenootschap op 22 februari af met de marathonuitzending 'De 24u van Paul van Ostaijen', waarvan deze liveshow vanuit de Brakke Grond in Amsterdam en Theater Elckerlyc in Antwerpen de finale vormt en die op zondag 25 april integraal te zien is op Podium 19 (18:09). Lies Steppe leidt de dans in Antwerpen, Ellen Deckwitz verwelkomt alle gasten in Amsterdam.

Muziek & spoken word

Spinvis, Saartje Van Camp, Fulco, Jaouad Alloul, Gustaaf Peek, Willy Organ, Sanneke van Hassel, Aafke Romeijn, Lucky Fonz III, Iduna Paalman, Shamisa Debroey, Lisette Ma Neza, Maja-Ajmia Yde Zellama, Hannah van Binsbergen, Mira en Alex Deforce brengen hun hedendaagse reacties op 'Bezette Stad'. Deze bundel werd tijdens de coronacrisis de inspiratie voor 'Besmette stad', een multimediaal kunstproject waaraan meer dan 100 kunstenaars meewerkten. Tom Van Bauwel wekt de oorspronkelijke gedichten uit 'Bezette Stad' tot leven, zodat de Bezette en Besmette stad op één podium samenkomen.

Boekvoorstelling

Verder stellen Matthijs de Ridder en Willem Bongers-Dek, curatoren van Besmette Stad, tijdens deze liveshow ook twee nieuwe boeken voor: Boem Paukeslag: op strooptocht door Paul van Ostaijens Bezette Stad en een stevige bloemlezing uit Besmette Stad met meer dan 65 teksten en tekeningen van deelnemende kunstenaars. Deze boeken geven het antwoord op twee pertinente vragen: wat staat er eigenlijk in die grensverleggende bundel, en wat hebben we daar vandaag nog aan?

Podium 19

Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx, kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info over Podium 19 lees je op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief