Ook op Ketnet was er het Boekenfeest

Kinder-en jeugdliteratuur Ketnet

Tijdens de herfstvakantie was er veel aandacht voor boeken in de programma's van de VRT. Het is traditioneel de periode voor de Boekenbeurs in Antwerpen. Maar die kon dit jaar door corona niet plaatsvinden. Daarom sloegen Boek.be en de VRT de handen ineen om samen voor een alternatief hoogtepunt te zorgen. Er was de Boekenmarathon van Boek.be op VRT NU en ook Ketnet schonk aandacht aan boeken, lezen, auteurs en poëzie.

Je kon een boekenpakket winnen. En heel wat gasten werden naar de studio uitgenodigd om jongeren tot lezen aan te sporen.

'Lezen en poëzie is helemaal niet saai en al helemaal niet in de vorm van slam poetry! Hoe COOL is dat?!', staat er op de website van Ketnet te lezen bij het fragment met slampoet Esohe Weyden.

Herbekijk het fragment op Ketnet.be

Leer de makers van 'Dat met Leo' kennen!
Schrijver Stefan Boonen en illustrator Melvin komen vertellen over hun graphic novel 'Dat met Leo'

Herbekijk het fragment op Ketnet.be

'Er was mischien eens...' Kamiel heeft een HEEL cool boek geschreven. Met verhalen die waar óf niet waar zijn...Geloofde jij hem? Bestaat er echt een man die vliegtuigen eet?

Herbekijk het fragment op Ketnet.be

Tijdens de voorleesweek (zaterdag 21 tot en met zondag 29 november) leest regelmatig een gemaskerde lezer een boek voor aan de Ketnetters. Aan hen te raden wie het was! Zaterdag, maandag, woensdag en vrijdag zal er iemand voorlezen op Ketnet.be, in de Stories Ketnet-app, FB en Tiktok. Telkens om 18u!

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief