Boekenbeurs dit najaar nu al afgelast, ontslagen bij organisatie Boek.be

#corona VRT NWS

De boekenbeurs zal dit jaar niet doorgaan. Volgens de organisatie was er nog te veel onduidelijkheid of massa-evenementen in het najaar wel mogen plaatsvinden. "We willen kijken of we in het najaar verschillende mini-evenementen kunnen organiseren om het boek te promoten”, vertelt organisatrice Vé Bobelyn. Organisator Boek.be gaat ook enkele mensen ontslaan. Hoeveel werknemers er precies hun job verliezen is nog niet duidelijk.

het zal stil zijn in Antwerp Expo in de herfstvakantie. Normaal wordt er op dat moment de boekenbeurs georganiseerd, maar dit jaar niet. De organisatie heeft beslist om deze editie af te gelasten “Het was een moeilijke beslissing”, zegt organisatrice Vé Bobelyn. “We weten niet of een massa-evenement zoals de boekenbeurs in zijn huidige vorm in het najaar kan doorgaan. Bovendien weigerden heel wat standhouders zich nu al in te schrijven, omdat ze geen perspectief hadden. Er waren ook auteurs die bang waren om te komen. Die vonden het niet veilig om met bezoekers te communiceren zoals ze dat normaal doen.”

Ondertussen werkt de organisatie aan een alternatief. “We bekijken of we dit najaar verschillende kleinere evenementen kunnen organiseren die gespreid worden over Vlaanderen om zo het boek te blijven promoten”, vertelt Bobelyn. “Daarnaast willen we ook verschillende promocampagnes voeren en denken we na over een virtuele boekenbeurs. Boeken zijn iconisch en zo’n beurs als de onze mag niet ten onder gaan. We willen volgend jaar opnieuw een boekenbeurs zoals organiseren.”

Ontslagen

De coronacrisis heeft ook zware gevolgen voor de organisator van de boekenbeurs, Boek.be. Zij zullen dit jaar personeel ontslaan. Hoeveel jobs er sneuvelen, is nog niet duidelijk.

Bekijk de reactie van Tom Lanoye en Vé Bobelyn, directeur van de Boekenbeurs, in Het Journaal.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief