Het boek van MNM-DJ Wanne is af- Tom De Cock mocht het als eerste lezen

Young Adult De Grote Peter Van de Veire show

'Wanne, ik wil dat jij in één maand tijd een boek schrijft.' Een opdracht van SP.A-voorzitter Conner Rousseau voor MNM-DJ Wanne. We volgen zijn schrijfproces op de voet. De maand is om en het boek is klaar. Voormalige collega en MNM-DJ Tom De Cock, die zelf een boek aan het schrijven is , mocht het als eerste lezen en zijn feedback geven.

Hij is enthousiast en onder de indruk dat Wanne dit echt op één maand tijd heeft geschreven. Hij is pas laat gaan slapen omdat hij het hele boek uit wou lezen. En dat is een goed teken, volgens De Cock. Het is vlot geschreven, niet te moeilijk maar ook niet te gemakkelijk, dat het belachelijk wordt. Er zit veel humor in. En er staan in het manuscript ook geen schrijffouten en dat is niet zo evident, volgens De Cock. Als tip geeft De Cock nog mee dat het hoofdpersonage Emily nog een gekke hobby moet krijgen. Iets als 'extreme diamond painting' om haar nog meer op een 'seut' te doen lijken. 'Mensen gaan dit willen lezen', besluit De Cock.

Het boek gaat over Emily, ze zit op een middelbare school en ze is niet zo een populair meisje. Op een dag staat de wel populaire Parker voor haar deur en diezelfde avond pleegt hij zelfmoord. En niemand weet waarom...

Wanne leest ook nog een fragment voor uit zijn boek. Er komen ook enthousiaste reacties van luisteraars binnen. Volgens Tom De Cock is deze '30 days challenge' van Wanne zeker gelukt. Het boek zal uitgegeven worden in de loop van april. De titel is: 'Hou me niet vast'.

Tom De Cock zijn boek verschijnt in mei. De laatste pagina van zijn eigen boek is net klaar. Het boek heet 'Lily'. Het speelt zich af 120 jaar in de toekomst. De zeespiegel is gestegen en iedereen woont binnen. Lily heeft elke dag een ander kapsel en is een influencer. Ze steekt op een zeilboot de oceaan over. En ze zal de wereld veranderen. Op tomdecock.com kan je al luisteren naar de eerste hoofdstukken. In juni vorig jaar is hij beginnen te schrijven aan het boek. 'Het is aangeraden om er lang genoeg over te doen, want je moet het ook eens kunnen laten liggen om dan te herlezen en te herschrijven', sluit De Cock af.

Bekijk hieronder de interviews over het boek van Wanne en het boek van Tom De Cock:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief