Bioloog Geerdt Magiels over 'De geuren van de wereld' van Harold McGee

Non-fictie Interne Keuken

Hoe ruikt de ruimte? Dat is geen simpele vraag. Je kan als astronaut moeilijk je helm afzetten om eens goed de geur van het heelal op te snuiven. Dat loopt niet goed af. En toch weten we hoe de sterren en planeten ruiken. Door het licht dat uit de ruimte komt te analyseren.

In den beginne was er de geur van rotte eieren. En ook eerste bloemen stonken. Het heeft lang geduurd voor de wereld welriekend werd. Braaksel en tenenkaas zijn chemisch gezien familie van elkaar. En wat was er eerst: het citroengras of de mier? De vraag is minder gek dan ze lijkt want ze hebben dezelfde geur.

Honderden vragen komen in je op als je begint na te denken over geuren. En allemaal worden ze beantwoord door Harold McGee in ‘De geuren van de wereld’, een krankzinnige poging om alles maar dan ook echt alles wat er over geuren geweten is te verzamelen in één boek. Bioloog en filosoof Geerdt Magiels was zaterdag onze gids in Interne Keuken.

Herbeluister het gesprek op Radio1.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief