Belangrijkste Italiaanse boekenprijs voor 'De kolibrie' van Sandro Veronesi

Fictie VRT NWS

Sandro Veronesi (61) wint de Premio Strega voor de tweede keer. Na 'Kalme chaos' is nu ook 'De kolibrie' bekroond, opnieuw een roman over omgaan met verlies.

De Premio Strega, de belangrijkste Italiaanse literaire onderscheiding gaat naar de Florentijnse schrijver Sandro Veronesi voor zijn roman 'Il colibri', in het Nederlands vertaald als 'De kolibrie'. Veronesi wint de Strega-prijs al voor de tweede keer: in 2006 werd hij bekroond voor 'Kalme chaos'. Beide boeken zijn ook in het Nederlands een succes.

'De kolibrie' is een troostende roman over verlies en gemis, zegt voormalig VRT-journalist Lucas Vanclooster. De centrale figuur in het boek is Marco Carrera, die als kind een groeistoornis had. Hij wordt daarom de kolibrie genoemd, maar hij blijft ook net als dat kleine vogeltje in evenwicht doorheen alle turbulentie van een dramatisch leven. Het verhaal van Marco bestrijkt tientallen jaren. Veronesi maakt er een niet-chronologisch patchwork van stijlen en technieken van.

Lees verder op vrtnws

En toevallig heeft Lieven van Gils vandaag het boek nog getipt op LangZullenWeLezen@Instragram als het zomerboek van het jaar!

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief