Bekroonde dramaserie Normal People vanaf vandaag te zien op NPO 3

Verfilming NPO3

Vanaf vandaag is de internationaal bekroonde dramaserie Normal People, over een opbloeiende tiener-romance, te zien op NPO 3. Het boek 'Normal People' van Sally Rooney is verfilmd tot een binge-waardige serie. En dat is een gigantisch succes, niet alleen vanwege het naakt. Normal People, een reeks uit 2020 op BBC en Hulu is het eerste verfilmde millennialboek. Layla El-Dekmak ging na of het écht zo straf is. Ze zei er in een interview op Radio 1 dit over: 'zelden zag ik zoveel naakt in een serie en misschien is het ook wel de geilste reeks ooit'.

De serie volgt net als het boek van de Ierse schrijfster Sally Rooney de relatie tussen Marianne (Daisy Edgar-Jones) en Connell (Paul Mescal) over een periode van meerdere jaren. De liefdesgeschiedenis begint aan het einde van hun middelbareschooltijd in een West-Iers dorp en wordt voortgezet tijdens hun studietijd in Dublin. Het gaat regelmatig aan en uit, soms hebben ze amper contact. Er zijn andere partners in hun leven, maar de twee weten dat ze met niemand anders ooit dezelfde band zullen hebben.

Je kan op onze podcastpagina ook de bespreking van het boek door 'De bende van het boek' beluisteren.

Normal People is vanaf vrijdag 13 augustus wekelijks om 22.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen herbekijken op NPO3.nl

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief