Behoud de Begeerte

Bekijk de Hugo Clauslezing met Erwin Mortier en Connie Palmen - Behoud de Begeerte

Literair evenement LangZullenWeLezen

Er is leven na Hugo Claus, ook in de letteren. De vijfde Hugo Clauslezing wordt dit jaar verzorgd door Connie Palmen en Erwin Mortier, twee auteurs die eerder al een briljant afscheid aan hun vriend en collega schreven. Herbekijk gratis de opname van de Clauslezing (30 mei - Bourlaschouwburg) op BdBTV, het digitaal podium van Behoud de Begeerte.

Hoogstpersoonlijk en intiem eerbetoon

Connie Palmen schreef tot twee maal toe een verjaardagstekst voor Hugo Claus - in 1999 en in 2004. Ze kruipt een derde maal in haar pen om, ditmaal postuum, haar vriend te eren. Erwin Mortier, wiens recentste roman ‘De onbevlekte’ - een vervolg op zijn schitterende debuut ‘Marcel' - naast een persoonlijk ook een inhoudelijk verwantschap met Claus bevestigde, sprak op de afscheidsplechtigheid in 2008. Zijn toespraak zindert nog steeds na. Mortier nam een oud artikel over Claus' laatste dag opnieuw ter hand en boetseerde het met de blik van nu tot een nieuw, beklijvend schrijven.

Josse De Pauw presenteert de voorstelling op basis van citaten die de veelkantige mens Hugo Claus tonen - stuk voor stuk citaten van Claus zelf, door Mark Schaevers verzameld in het toepasselijk getitelde boek 'Groepsportret'.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief