Basketbalster Kim Mestdagh tipt Paulo Giordano op Radio 1

Fictie Culture club

Menig sportjournalist zit de komende weken met de duimen te draaien. Geen voetbal, geen koers, een volle agenda plots leeg. 'Culture Club' zag dat gat en rijdt het dicht met de Olympische Vlam van de Cultuur.

Kim Mestdagh tipt Paulo Giordano

Basketbalster Kim Mestdagh geeft niet alleen culturele, maar ook culinaire tips. Dat is ook logisch. Want na twee maanden Belgische quarantaine, woont ze nu met haar Italiaanse vriendin in Treviso. Terecht komen in een Italiaanse familie is wel indrukwekkend, vertelt ze aan Annelies. “Iedereen praat door elkaar en discussieert over dingen die niet zoveel tijd in beslag zouden moeten nemen.”

Nu de Olympische Spelen een jaartje worden uitgesteld, heeft Kim Mestdagh meer tijd om te lezen. En ook haar schrijvers zoekt ze in Italië. Bijvoorbeeld Paolo Giordano. Zijn laatste roman ‘De Hemel Verslinden’ kon Mestdagh amper neerleggen. “Heel grote gebeurtenissen zijn er niet. Maar hij beschrijft de gevoelens van alle personages zo goed. Alles wat zij meemaken raakt mij ook.”

En dan toch nog één culinaire tip om af te sluiten: pizza, dat eet je niet met een glas wijn. Echte Italianen spoelen hun margherita het liefste door met een frisse pint.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief